3.4 NorthSide i Aarhus

Transport: Som publikummer på NorthSide i Aarhus skal det være lett å velge miljøvennlig. Et svært godt eksempel på det er festivalens sykkelparkering som har en kapasitet på 8000 sykler.

NorthSide har bygget seg opp til å bli en naturlig del av Aarhus’ musikkliv siden festivalen først ble arrangert i 2010. Men i tillegg til å tilby gode musikkopplevelser har festivalen hatt et sterkt miljøengasjement fra begynnelsen.

Ett av flere synlig bevis på dette er sykkelparkeringen, eller BikeSide, som har vært en del av festivalen siden 2011. Arrangørene av festivalen har lagt godt til rette for at festivaldeltakerne kan komme seg til og fra festivalen på en miljøvennlig måte.

Mer enn gratis parkering

I samarbeid med Aarhus kommune, Aarhus Cykelby og Viva Los Pedalos har festivalen utviklet et sykkelparkeringskonsept som inkluderer mer enn bare gratis parkering.

BikeSide tilbyr nemlig sykkelrepresjon for publikum, slik at du kan komme med en sliten sykkel og forlate festivalen med lappede dekk eller ny-smurt sykkelkjede. Helt gratis. I tillegg arrangeres det pimp-my-ride workshops, mountainbike oppvisning og sykkelpolo hvor alle kan delta. Kommunens egne by sykler, en gratis tjeneste særlig populær blant turister, har også en egen sykkelparkering ved BikeSide.

Populær tjeneste

BikSide har siden starten vokst i størrelse og tjenester som tilbys. I 2013 var kapasiteten på 8 000 sykler og om lag 30 prosent av festivalens publikum oppga at de syklet til og fra festivalområdet.

Det blir holdt oppsyn med syklene, men parkering skjer på eget ansvar. Området med sykkelstativene blir rigget opp i løpet av en dag og står et par dager etter at festivalen er over.

Les mer om NorthSide’s miljøarbeid på deres nettsider

Skriv ut »

Vennligst skriv ut med en annen nettleser enn Firefox (da det er bugs i denne).

Leave a Reply